Vannacht en wel om 01.00 uur Abu Dhabi tijd moesten wij naar beneden om onze tweede Corona test te ondergaan. Waarom zo belachelijk laat in de avond hoor ik jullie jezelf afvragen ? Wij kwamen rond die tijd namelijk ook aan in het hotel en er moet exact 24 uur tussen de eerste en tweede test zitten werd ons uit gelegd. Het grappige was dat de zelfde mensen er weer zaten en ons nog goed konden herinneren omdat namelijk niet veel mensen zo hebben lachen tijdens een test als wij hadden gedaan. Na de test was slapen voor mij weer lastig, maar nu omdat die wattenstaaf niet in m’n clowns neus was gestoken, maar in m’n keeltje en zeker net zo diep als gister in m’n neus. Ik mag zeggen dat we ook nu weer lekker gelachen hebben en een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd ! Vandaag was de planning van de dag niet veel anders dan gister. Dus helaas geen spectaculaire gebeurtenissen. De hoogte punten waren de maaltijden en het trainen. De cijfers die ik altijd voor mijn maaltijden geef waren vandaag niet aan de hoge kant. Ik eet thuis heerlijk dus leg de “lat” als ik ergens ben dan ook altijd hoog. Het hoogste maaltijdcijfer die ik vandaag heb weg gegeven was een dun zesje. Vannacht om 01.00 uur eerst nog een Corona test je en dan is onze twee x 24 uur quarantaine voorbij en zullen we er ook niet meteen op af gaan. Nee morgen misschien een wandeling rond het hotel want in deze Corona tijd mogen we er gewoon niet op uit. Bij elke reis checken we toch altijd wel even de stad of omgeving, maar dat behoort helaas niet meer tot de mogelijkheden dankzij “vriend” Corona. Nou moet ik zeggen, want we hebben Abu Dhabi natuurlijk Gegoogeld dat dit niet een heel avontuurlijke “vakantie” bestemming is. Geen bruisend nachtleven, geen lange gezellige winkelstraatjes waar terrasjes bij horen. Geen mooie uitgebreide stukken natuur, nee al die oliestaten zijn landen zonder geschiedenis. Geschiedenis geeft een land, een stad een hart, sfeer. Daarnaast is mijn ervaring ook dat de mensen die er wonen ook niet echt heel erg gezellig zijn. Tenminste niet de gezelligheid waar ik vrolijk van wordt. Ze zijn over het algemeen wel aardig, vriendelijk, maar gewoon niet gezellig. Ik ben in Dubai, Oman, Kuwait en nu in Abu Dhabi geweest wat olie Staten betreft. Mijn ervaring is dat het verschil tussen deze landen niet heel groot is. Hoewel, het verblijf in Koeweit waar ik samen met Nills van Noord ben geweest toch nog wel het meest vers in mijn geheugen ligt. Ja hier zou ik een heel lang verhaal over kunnen vertellen van wat ons daar is overkomen. Één dingetje wil ik wel even uitlichten. Halverwege het evenement waar Nills de hoofdpartij vocht brak op de tribune een vechtpartij uit, echt niet normaal. Nou moet je weten dat daar absoluut geen alcohol geschonken mag worden, in het hele land niet trouwens. Doe je dat wel word je gestenigd of krijg je een andere straf die niet van deze tijd is. Maar goed, dat wil dus zeggen dat die gasten die daar op de tribune met elkaar vochten, geen slokkie nodig hadden om hun emoties de vrije loop te laten ? Je ziet vaak dat met een borreltje op de gemoederen zo af en toe een rol gaan spelen. Dat zie je regelmatig bij feesten en partijen en bv voetbal wedstrijden over bijna heel de wereld. Hier was daar geen slokkie voor nodig. Toen de knok partij al ik denk een minuut of 10 bezig was, kwamen, ik meen drie of vier agenten binnen lopen om de daar aanwezige security te ondersteunen. Deze agenten hadden alle een knuppel in de hand die zo groot waren als honkbal knuppels. Met deze slag houten gingen ze al roeiend het publiek tot bedaren brengen en iedereen die voor hen stond werd neer gehakt schuldig of niet, dit laatste speelde totaal geen rol. Tijdens deze ik mag wel zeggen slachting pikte ze er een paar gasten uit die vervolgens over werden gedragen aan de inmiddels binnen gekomen versterking. Wat werden deze lui publiekelijk keihard afgetuigd, wat werden ze geslagen echt niet normaal. Het rare was dat toen die gasten afgevoerd waren en de onschuldige toegetakelde slachtoffers van deze agenten zich naar de EHBO hadden verplaatst het evenement gewoon weer door ging alsof er niets aan de hand was geweest ? Ja, en waar ging het nou om ? Ze waren het niet eens met een jury beslissing …….. Oei, dat beloofde wat voor onze wedstrijd mocht Nills zijn wedstrijd winnen bedachten wij onszelf. De organisatie beloofde ons dat er niets zou gebeuren waar wij niet heel gerust over waren. Nills heeft zijn wedstrijd gevochten en heeft die gast zwaar, echt zwaar mishandeld, dus gewonnen waarna wij onder bewaking terug naar het hotel werden gebracht. Ja en dan zijn er lieden die zeggen dat alle mensen het zelfde zijn op deze wereld ? Nou ik ben over heel, echt heel de wereld gereisd en mag als ervaring deskundige wel zeggen dat dit niet waar is. Zo kan ik mij nog een reis Mumbai (India) herinneren ! Nee ik druip nu te veel af …………. Ik kan er wel iets over vertellen natuurlijk want achteraf is het ook wel weer grappig. De week dat ik in die stad ben geweest was voor mij de grootste echt de grootste cultuur shock die ik ooit heb moeten ervaren in mijn leven. Sorry dat ik dit zeg want wil de mensen uit India niet beledigen, maar wat is dat land of in ieder geval die stad een stinkende stal. Koeien lopen gewoon overal rond, en echt veel koeien, die echt alles en dan ook echt alles onder schijten. Maar niet alleen koeien. Ook geiten, ezels en overal zwerfhonden die met z’n alle pittig mee poepen wat ratten en ongedierte aantrekt. Ik heb daar ratten zien lopen die zo groot waren als een katten. Mensen die in dozen, oude auto wrakken en onder dekzeilen wonen en ook gewoon lekker mee kakken op straat. Overal echt overal bedelende kinderen, ja echt, echt niet normaal wat was dit een cultuur shock. Daarnaast heb ik daar een voedsel vergiftiging opgelopen waar de honden geen brood van lusten en stond daar dus vervolgens als een weekdier zo ziek aan de kooi mijn vechter te coachen. Wat een hel, wat een ontzettende hel was deze reis. Het mooie aan dit soort reizen is dat ik dan altijd weer mega dankbaar ben dat ik in Nederland woon en beken hier en plein publiek dat ik na deze Mumbai reis de grond bij terugkomst op Schiphol heb gekust.
Maar goed, morgen zullen alle interviews en fotoshoots weer beginnen wat altijd leuk is want dat is eigenlijk bij elk UFC event waar wij aanwezig zijn geweest wel aan de hand. Dit wordt ons 24ste UFC evenement en heb daar dus wel een beetje ervaring mee. Jee, ons eerste UFC event was in februari 2009 ……….. Wat zijn wij toch mazzelaars en wat worden we hier gelukkig van !
Waar ik ook heel gelukkig van word is dat het ondanks alle nieuw aangestelde regels goed gaat op de sportschool. Ik heb natuurlijk dagelijks contact met Irma, dus blijf update. Mensen houden in onze school gelukkig goed rekening met de 1.5 meter regel en soms is het uur vol, nou ja vol, niet vol volgens de oude norm, maar vol volgens de nieuw gestelde normen. Dat is dan spijtig voor onze klanten en bij deze ons excuus hiervoor. We zijn ontzettend blij dat iedereen daar dan toch begrip voor heeft. Bedankt toppers, want dat is de enige juiste naam die wij onze klanten moeten geven !
We houden jullie op de hoogte